Ce este podiatria?

ce este podiatria

Podiatria este acea profesie a științelor medicale dedicată cercetării, prevenirii, diagnosticării și tratamentului deformărilor, patologiei și leziunilor piciorului și structurilor aferente – în relație cu întregul corp, precum și cu manifestările bolilor sistemice – cu ajutorul tuturor sistemelor și tehnologiilor adecvate, folosindu-se de cunoștințe științifice și profesionale specializate.

Grija pentru picioare a reprezentat o constantă a omenirii, iar liderii lumii i-au înțeles importanța. Președintele american Abraham Lincoln avea propriul medic podiatru: dr. Zacharie.

Ca specializare medicală de sine stătătoare, podiatria a apărut la începutul secolului 20, iar în prezent este recunoscută în zeci de țări, unde peste 100.000 de specialiști podiatri își desfășoară activitatea. Organizația profesională internațională care îi reprezintă este Federația Internațională a Podiatrilor

Ce face un podiatru?

Podiatrul se ocupă de toate problemele medicale ale piciorului. Cel mai important, el face parte și din echipa multidisciplinară de îngrijire a persoanelor care suferă de picior diabetic, o complicație a diabetului zaharat. Printre problemele și afecțiunile tratate de podiatri se numără unghiile încarnate, monturile, deformări ale degetelor de la picioare ori probleme de piele la nivelul piciorului.

piciorul diabetic

Podiatrul reprezintă speranța pentru persoanele cu picior diabetic!

Care este rolul podiatrului?

podiatru consult

Podiatrul este un profesionist cu educație medicală, specializat în prevenirea și tratamentul afectiunilor picioarelor.

specialist-podiatrie

Rolul podiatrului este să vă consilieze în legătură cu felul în care să vă îngrijiți picioarele și cu tipul de pantofi pe care să îi utilizați.

consult specialist podiatru

Podiatrul poate ameliora problemele zilnice ale picioarelor, cum ar fi: unghiile încarnate, calozitățile, verucile, picoarele urât mirositoare, călcâiele crăpate, piciorul de atlet.

examinare podiatrica picioare

Specialiștii în îngrijirea piciorului sunt primii care pot contribui la prevenirea apariției ulcerațiilor picioarelor și la reducerea numărului de amputații ale membrelor inferioare în rândul pacienților cu diabet zaharat.

Cauți un specialist în îngrijirea picioarelor?

Ar trebui să vizitați un specialist în îngrijirea picioarelor, atunci când vă confruntați cu: